Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Verzekeraar moet inkomensschade betalen aan ontslagen leraar

Verzekeraar DAS moet € 115.000 betalen na inschattingsfout in ontslagzaak

Een oudere leraar kreeg ontslag van zijn werkgever (HBO opleiding). Hij zou leerlingen tentamenvragen hebben doorgespeeld. De leraar ontving een mager ontslagvoorstel: WW-uitkering aangevuld met een bovenwettelijke WW-uitkering van € 11.000. De juristen van DAS adviseerden hem akkoord te gaan. Een verkeerd advies, bleek voor de rechter.

 

Leraar accepteert werkwijze van DAS niet en stapt naar de rechter

Leraar legt de gang van zaken voor aan de rechter en claimt de geleden schade bij DAS. De rechter oordeelt dat de juristen van DAS verzuimd hebben om alle mogelijke scenario's met de ontslagen leraar te bespreken. Vooral dat van een ontslagprocedure via de rechter. De jurist van de verzekeraar had zich veel kritischer tegen de HBO opleiding moeten opstellen. Bijvoorbeeld door inzage in het dossier te eisen. Als de school een ontslagprocedure had moeten voeren, had de leraar sterk gestaan. Immers, er ontbrak hard bewijs tegen hem. De leraar had wellicht 4 jaarsalarissen veilig kunnen stellen, stelde de rechter. Zijn eindoordeel? Verzekeraar DAS moet de ontslagen leraar een schadevergoeding betalen van € 115.000.

 

Heeft u een ontslagvoorstel ontvangen? Denkt u recht te hebben op een hogere ontslagvergoeding?                                                     

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een arbeidsjurist. Wij beoordelen uw zaak. Het eerste advies is gratis. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie