Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Disfunctioneren niet aangetoond: werknemer wordt NIET ontslagen

 

Volgens werkgever functioneert werkneemster onvoldoende

Een werkgever oordeelt dat een medewerkster Administratie te veel fouten maakt. Zij verzendt aanmaningen per mail, terwijl haar werkgever een telefonische benadering prefereert. Ook beheerst zij de Nederlandse taal onvoldoende. Deze zaken opgeteld zijn reden haar te ontslaan. Werkgever stapt naar de kantonrechter.

 

Kantonrechter wijst ontslag af

De kantonrechter ziet weliswaar ruimte voor verbetering, maar constateert geen disfunctioneren. De werkgever verzuimt de verbeterpunten in functioneringsgesprekken te noemen en ze op te pakken. Ook in de verstoorde arbeidsverhouding ziet de kantonrechter geen reden tot ontslag. Uit niets blijkt dat de werkgever actie heeft ondernomen om de verstoorde arbeidsverhouding te verbeteren. De rechter acht het herstel van de arbeidsrelatie daarom haalbaar. Kortom, de rechter wijst het ontslagverzoek af. De werknemer blijft in dienst.

Meer over ontslag kantonrechter

  

Dreigt ontslag voor u?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie