Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslagverzoek werknemer levert extra ontslagvergoeding op

Werknemer gedwongen zelf ontslag te nemen

Een leidinggevende op een accountantskantoor neemt dagelijks zijn hond mee naar kantoor. Gezellig, maar niet prettig voor de allergische medewerker. Vanwege haar gezondheidsklachten vraagt zij haar baas om de hond niet meer mee te nemen. Haar werkgever weigert.

  

Werkgever ernstig verwijtbaar gehandeld

De werknemer ziet geen andere uitweg dan zelf een ontslagverzoek in te dienen bij de kantonrechter. Bij de kantonrechter vraagt zij om een extra ontslagvergoeding. De rechter wijst deze toe. Bij ernstig verwijtbaar handelen van de werkgever heeft werknemer recht op een extra ontslagvergoeding. De rechter oordeelt dat de werkgever inderdaad ernstig verwijtbaar heeft gehandeld. De gezondheidsklachten van de werknemer hadden hem moeten besluiten de hond thuis te houden. De rechter noemt dit onrechtmatig gedrag en in strijd met goed werkgeverschap.
Meer over ontslag kantonrechter

 

Dreigt ontslag of wilt u zelf ontslag nemen?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie