Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ruzie op snelweg leidt tot ontslag

Ontslag via kantonrechter na ruzie bij tankstation

Een vrachtwagenchauffeur komt op de snelweg in conflict met een bestuurder van een personenauto. Vervolgens komen ze elkaar tegen bij een tankstation. De bestuurder van de auto daagt de trucker uit. Deze laat er geen gras over groeien en pakt een knuppel uit zijn cabine. Hiermee slaat hij de andere weggebruiker. De trucker heeft 2-maal pech: hij krijgt ontslag via de kantonrechter EN een strafrechtelijke veroordeling.

 

Toch nog recht op de transitievergoeding

Echter, aanvullend oordeelt de kantonrechter dat de trucker recht heeft op een ontslagvergoeding, namelijk de transitievergoeding. Reden: De trucker was bedreigd en uitgedaagd. In zijn reactie verloor hij zijn zelfbeheersing. De rechter rekent dit de trucker aan, maar hiermee is zijn gedrag niet ernstig verwijtbaar. En bij ontslag wegens niet ernstig verwijtbaar gedrag heeft men recht op een transitievergoeding.

Transitievergoeding berekenen

 

Dreigt ontslag voor u?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Het eerste advies is gratis. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie