Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen ontslag voor gevaarlijk racende piloot

Een vliegmaatschappij mag een piloot NIET ontslaan voor betrokkenheid bij een dodelijk ongeval. Deze piloot scheurt –racend tegen zijn vader- 100 kilometer te hard door de bebouwde kom. De auto van de vader raakt een 19-jarige vrouw dodelijk. De luchtvaartmaatschappij noemt de veroordeling "onverenigbaar met zijn functie als piloot". De piloot wordt op non-actief gezet. Zijn vader krijgt een celstraf van 4 jaar.

 

Ontslag niet gegrond, aldus kantonrechter

De vliegmaatschappij stapt naar de kantonrechter voor ontslag. De rechter oordeelt dat het "extreem gevaarlijke rijgedrag" NIET betekent dat hij zijn functie als piloot niet kan uitoefenen. De rechter oordeelt ook dat de luchtvaartmaatschappij wist dat de piloot verdachte was op het moment dat zij hem een vast contract gaven. De rechter stelt vast dat bij de piloot de indruk is gewekt dat een mogelijke veroordeling geen gevolgen zou hebben voor zijn functioneren als piloot. Ook oordeelt de rechter dat de verdachte is veroordeeld voor een overtreding en niet voor een misdrijf. Immers, de verdacht is niet veroordeeld voor medeschuld aan het dodelijke ongeval, maar "voor het veroorzaken van gevaar op de weg door veel te hard rijden in een omgeving waar dit werkelijk niet kan." De piloot wordt niet ontslagen en blijft in dienst.

 Meer over ontslag via kantonrechter

 

Werkgever wilt ontslag doorzetten

Werkgever is het oneens met het besluit van de kantonrechter en gaat in  hoger beroep om ontslag alsnog door te zetten. Zolang deze ontslagprocedure loopt, is de piloot in dienst en ontvangt salaris.

 

Dreigt ontslag voor u?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen