Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Gevangenis geen reden voor ontslag

Een hovenier belandt in de gevangenis na een uit de hand gelopen verkeersruzie. Zijn werkgever ontslaat hem, hoewel het incident in zijn vrije tijd heeft plaatsgevonden. De werknemer zit zijn celstraf van 3 weken uit en stapt vervolgens naar de rechter om het ontslag aan te vechten.

 

Ontslag door kantonrechter teruggedraaid 

Afwezigheid door een gevangenisstraf is op zichzelf geen reden voor ontslag op staande voet. Want er bestaat in deze zaak geen verband tussen het strafbare feit en de werkzaamheden. De ernst van het delict mag een rol spelen, maar mag nooit de doorslag geven. Ook heeft de werkgever geen schade opgelopen door het strafbare gedrag van de werknemer. De werkgever moet de onterecht ontslagen werknemer opnieuw in dienst nemen.

Meer over ontslag staande voet

 

Dreigt ontslag voor u?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U spreekt direct een ontslagjurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

 

 

  

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie