Een werknemer vertelt zijn werkgever dat hij naar de tandarts moet. Maar hij kan dat niet aantonen. Ondanks de twijfel bij de werkgever vertrekt de werknemer en roept “aju!” naar zijn werkgever. De werkgever reageert direct en vertelt de werknemer voorgoed weg te blijven.
Niet zelf ontslag genomen, dus recht op ontslagvergoeding
14 dagen later schrijft de werkgever in een brief aan dat de werknemer dat hij zelf ontslag heeft genomen. De werknemer stapt onmiddellijk naar de rechter. Volgens de rechter heeft de werknemer dan wel ‘aju’ gezegd, maar dit betekent niet dat hij duidelijk en ondubbelzinnig ontslag neemt. Zelfs het feit dat de werknemer 2 weken geen teken van leven geeft, is onvoldoende reden voor ontslag. Want was het niet zijn baas die tegen hem riep dat ‘als hij nu ging, hij nooit meer hoefde terug te komen? De rechter oordeelt dat niet de werknemer, maar zijn werkgever eenzijdig de arbeidsovereenkomst heeft opgezegd. De werknemer heeft dus recht op een ontslagvergoeding.
Meer over ontslag kantonrechter
Dreigt ontslag voor u?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl
Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.
Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.
Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.
Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.
Onze outplacement-coaches begeleiden u naar een nieuwe baan. Vul het aanvraagformulier in.
Bespaar belasting met uw transitievergoeding. Wij berekenen uw belastingvoordeel.