Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Werknemer ontvangt ontslagvergoeding na woordenwisseling

Een werknemer vertelt zijn werkgever dat hij naar de tandarts moet. Maar hij kan dat niet aantonen. Ondanks de twijfel bij de werkgever vertrekt de werknemer en roept “aju!” naar zijn werkgever. De werkgever reageert direct en vertelt de werknemer voorgoed weg te blijven.

 

Niet zelf ontslag genomen, dus recht op ontslagvergoeding

14 dagen later schrijft de werkgever in een brief aan dat de werknemer dat hij zelf ontslag heeft genomen. De werknemer stapt onmiddellijk naar de rechter. Volgens de rechter heeft de werknemer dan wel ‘aju’ gezegd, maar dit betekent niet dat hij duidelijk en ondubbelzinnig ontslag neemt. Zelfs het feit dat de werknemer 2 weken geen teken van leven geeft, is onvoldoende reden voor ontslag. Want was het niet zijn baas die tegen hem riep dat ‘als hij nu ging, hij nooit meer hoefde terug te komen? De rechter oordeelt dat niet de werknemer, maar zijn werkgever eenzijdig de arbeidsovereenkomst heeft opgezegd. De werknemer heeft dus recht op een ontslagvergoeding.

Meer over ontslag kantonrechter

 

Dreigt ontslag voor u?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie