Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag voor piloot wegens slapen tijdens vlucht

De gezagvoerder van een vlucht gaat slapen buiten de cockpit. De copiloot wordt ermee geconfronteerd dat hij het toestel alleen moet besturen. Eenmaal aan de grond dient de copiloot een klacht in. Het resultaat is dat de gezagvoerder wordt ontslagen. Zijn werkgever oordeelt dat zijn gedrag in strijd is met de wet én de regelgeving van de werkgever, opgenomen in de Operation Manuals.

  

Zonder geldige reden slapen  betekent ontslag

De gezagvoerder vecht zijn ontslag aan via de kantonrechter. Hij stelt wel degelijk een dringende reden gehad te hebben om de cockpit te verlaten. Voor zo’n reden biedt de Operation Manuals een mogelijkheid. Maar dan moet die reden wel overtuigend zijn. En die kon de gezagvoerder niet produceren. De rechter oordeelt uiteindelijk dat niet bewezen is dat de gezagvoerder de cockpit voor een uur verliet om te slapen. Het is het woord van de copiloot tegenover het zijne. Wel vindt de rechter overtuigend bewezen dat hij zonder geldige reden in slaap viel ín de cabine. Hiermee houdt de rechter het ontslag in stand. De gezagvoerder wordt namelijk verondersteld de regels te kennen. De rechter komt tot het oordeel dat de gezagvoerder die moedwillig heeft overtreden.

Meer over ontslag via kantonrechter

 

Dreigt ontslag voor u ? 

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een ontslagjurist. Of mail info@transitievergoeding.nl

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen