Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag voor piloot wegens slapen tijdens vlucht

De gezagvoerder van een vlucht gaat slapen buiten de cockpit. De copiloot wordt ermee geconfronteerd dat hij het toestel alleen moet besturen. Eenmaal aan de grond dient de copiloot een klacht in. Het resultaat is dat de gezagvoerder wordt ontslagen. Zijn werkgever oordeelt dat zijn gedrag in strijd is met de wet én de regelgeving van de werkgever, opgenomen in de Operation Manuals.

  

Zonder geldige reden slapen  betekent ontslag

De gezagvoerder vecht zijn ontslag aan via de kantonrechter. Hij stelt wel degelijk een dringende reden gehad te hebben om de cockpit te verlaten. Voor zo’n reden biedt de Operation Manuals een mogelijkheid. Maar dan moet die reden wel overtuigend zijn. En die kon de gezagvoerder niet produceren. De rechter oordeelt uiteindelijk dat niet bewezen is dat de gezagvoerder de cockpit voor een uur verliet om te slapen. Het is het woord van de copiloot tegenover het zijne. Wel vindt de rechter overtuigend bewezen dat hij zonder geldige reden in slaap viel ín de cabine. Hiermee houdt de rechter het ontslag in stand. De gezagvoerder wordt namelijk verondersteld de regels te kennen. De rechter komt tot het oordeel dat de gezagvoerder die moedwillig heeft overtreden.

Meer over ontslag via kantonrechter

 

Dreigt ontslag voor u ? 

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een ontslagjurist. Of mail info@transitievergoeding.nl

 

GRATIS check van uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Bestel gratis boek vaststellingsovereenkomst

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellings-overeenkomst en ontslag 2023.


Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Beoordelingen

Klanttevredenheid

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie