Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Rommelen met koffie geen reden voor ontslag

Een manager beschuldigt een medewerker van het rommelen met koffie. De werknemer ontkent ten stelligste, maar wordt toch ontslagen. De werknemer was eerder al twee keer geschorst voor verwijtbaar gedrag.

 

Geen concreet bewijs, dus een onterecht ontslag, volgens de kantonrechter

In eerste aanleg beweegt de kantonrechter met de werkgever mee. Je mag inderdaad iemand ontslaan 'als een werknemer met de kantoorkoffie rommelt'. Weliswaar beschikt de rechter over videobeelden, maar hierop is niet goed te zien wat de werknemer exact doet. Kortom, de kantonrechter oordeelt dat concreet bewijs ontbreekt. Het gevolg? De werkgever moet van de rechter het ontslag ongedaan maken. De werknemer blijft in dienst. Ook veroordeelt de rechter de werkgever tot het betalen van het achterstallig salaris. Tot slot moet de werkgever alle proceskosten betalen.

Meer over ontslag kantonrechter

 

Dreigt ontslag voor u?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie