Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Vaststellingsovereenkomst ZONDER transitievergoeding? Ook bij kantonrechter GEEN transitievergoeding

Spijt van te snel getekende vaststellingsovereenkomst zonder transitievergoeding

Een werknemer onderhandelt zelfstandig over zijn ontslag en tekent een vaststellingsovereenkomst waarin GEEN transitievergoeding is opgenomen. De werkgever nam hiertoe het initiatief. Ze kunnen samen niet langer door één deur. In de vaststellingsovereenkomst staat dat er geen dringende reden was voor het ontslag. Ook verlenen beide partijen elkaar finale kwijting. Dit zijn standaard bepalingen in een vaststellingsovereenkomst. Echter, een transitievergoeding ontbreekt. En dat is ongebruikelijk. De werkgever biedt deze niet aan en de werknemer vraagt er niet om. Later krijgt de werknemer spijt en claimt toch de transitievergoeding.

  

Werknemer stapt naar kantonrechter

De werknemer vordert (na)betaling van de transitievergoeding via de kantonrechter. Zijn argument? De werkgever zou de arbeidsovereenkomst feitelijk hebben opgezegd. Ook vindt de werknemer dat zijn werkgever hem had moeten wijzen op zijn recht op een transitievergoeding. De kantonrechter oordeelt anders. De vaststellingsovereenkomst heeft in zijn ogen volledig het karakter van ontslag met wederzijds goedvinden. Nergens kan de rechter ontdekken dat de werkgever eenzijdig heeft opgezegd. Ook oordeelt de kantonrechter dat een werkgever niet verplicht is een werknemer te wijzen op een transitievergoeding. De werknemer heeft er zelf voor gekozen geen jurist in te schakelen die daar werk van had kunnen maken. Kortom, de werknemer ontvangt geen transitievergoeding.

Meer over ontslag via vaststellingsovereenkomst

Meer over onderhandelen jurist bij vaststellingsovereenkomst 

 

Dreigt voor u ook ontslag? Biedt uw werkgever u een vaststellingsovereenkomst aan?  

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Wij controleren uw vaststellingsovereenkomst gratis. Gratis check vaststellingsovereenkomst. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie