Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Dubbele transitievergoeding voor ‘achtergelaten’ werknemer

Werknemer als enige in leeg bedrijf achtergelaten

Een werkgever plaatst al zijn activiteiten en medewerkers in een andere BV. Echter, één werknemer blijft achter in een verder lege BV, zonder enige uitleg. Zonder liquide middelen en eveneens geen activiteiten. De werknemer ontvangt maanden geen salaris. Hij stapt naar de rechter en vraagt om ontslag met ontslagvergoeding.

  

Kantonrechter kent transitievergoeding plús extra ontslagvergoeding toe

De rechter geeft de werknemer gelijk. Immers, de BV is daadwerkelijk inactief. De rechter bepaalt dat de werknemer recht heeft op een transitievergoeding van € 30.000. Ook moet de werkgever de transitievergoeding aanvullen met een extra ontslagvergoeding van € 30.000. De rechter vindt de manier van handelen van de werkgever ernstig laakbaar. Gezien alle omstandigheden bij elkaar, zoals een dienstverband van 18 jaar én het feit dat de werknemer 60 jaar is, geeft de rechter aanleiding een verdubbeling van de transitievergoeding te vorderen.

Wilt u weten hoe hoog uw transitievergoeding is? Bereken transitievergoeding

 

Dreigt voor u ook ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie