Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Extra ontslagvergoeding van € 40.000 wegens verwijtbaar handelen werkgever

Een projectmanager ontvangt over 3 jaar een mooie bonus. Plotseling dient de werkgever een ontslagverzoek in bij UWV met als reden “disfunctioneren”. Het UWV wijst het ontslagverzoek af. De werkgever vertelt vervolgens –na de UWV-afwijzing-  dat het vertrouwen weg is. De werkzaamheden van de werknemer werden per direct beperkt.

 

Alsnog toch ontslagen, maar mét extra ontslagvergoeding
Na een tijdje schorst de werkgever de werknemer omdat de werknemer zich niet zou inzetten voor een “ontwikkelplan”. Opnieuw verzoekt de werkgever om ontslag, nu via de kantonrechter. Als reden wordt opgegeven “verstoorde arbeidsrelatie”. De kantonrechter gaat hierin mee en staat ontslag toe. Echter, de kantonrechter betoogt dat de werknemer, bovenop de transitievergoeding van € 20.000 ook recht heeft op een extra ontslagvergoeding. De rechter vindt dat de werkgever ernstig verwijtbaar heeft gehandeld. De hoogte van de extra vergoeding is gerelateerd tot de verwijtbaarheid van de werkgever. De kantonrechter veroordeelt de werkgever tot een extra ontslagvergoeding van € 40.000. De werknemer ontvangt totaal € 60.000.

Meer over ontslag UWV

Meer over ontslag kantonrechter

 

Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

GRATIS check van uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Bestel gratis boek vaststellingsovereenkomst

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellings-overeenkomst en ontslag 2023.


Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Beoordelingen

Klanttevredenheid

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie