Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Forse ontslagvergoeding na laakbaar gedrag van werkgever

Ontslagvergoeding verhoogd van 70.000 euro naar 200.000 na uitspraak kantonrechter

Een omroep moet een journalist bijna twee ton betalen in een arbeidsconflict. Het conflict gaat over het fotorolletje van Srebrenica. De omroep wilt de journalist ontslaan ondanks zijn uitstekende staat van dienst. De journalist weigert de ontslagvergoeding van 70.000 euro. Beide partijen stappen naar de kantonrechter.

 

Werkgever handelt ernstig verwijtbaar

De aanleiding tot het arbeidsconflict? Een journalistiek verschil van mening over de berichtgeving rond het fotorolletje in een uitzending. De kantonrechter oordeelt dat de omroep ‘ernstig verwijtbaar’ handelt in een zich voortslepende affaire in een -nooit uitgezonden- radioreportage. De rechtbank oordeelt: de journalist krijgt onvoldoende mogelijkheden om zijn visie te presenteren. De journalist wordt ontslagen, maar de rechtbank kent een vergoeding toe van totaal 200.000 wegens het laakbare gedrag van de werkgever.

Meer over arbeidsconflict ontslag.

 

Dreigt voor u ook ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Zie ook werkwijze ontslagjuristen.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie