Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Hoge ontslagvergoeding via kantonrechter van € 715.000

Recent heeft een kantonrechter besloten om een ontslagvergoeding toe te kennen van € 715.000. Dit is tot nu toe een absoluut record.

 

Medewerker al lang in dienst

De medewerker is al zeer lang in dienst. Hij treedt toe tot een nieuw team en krijgt onmiddellijk te horen dat zijn functie vervalt. Vervolgens wordt er niet meer met de medewerker gecommuniceerd door de werkgever. De kantonrechter maakt korte metten met deze laakbare handelswijze. Hij oordeelt dat de werkgever zich volledig onttrekt aan zijn verplichtingen. De kantonrechter vindt niet zozeer het vervallen van de functie ernstig verwijtbaar, maar meer de handelswijze daarna van de werkgever.

 

Hoge ontslagvergoeding gebaseerd op inkomens- en pensioenschade

Bij het bepalen van deze hoge vergoeding toetst de kantonrechter de inkomens- en pensioenschade die de medewerker ondervindt tot aan pensioengerechtigde leeftijd. Dit rechtvaardigt het bedrag van € 630.000 plus een transitievergoeding  van € 85.000. Totaal € 715.000.

Meer over ontslag kantonrechter

Meer over hoge ontslagvergoeding

 

Dreigend ontslag voor u?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist te spreken. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie