Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag na weigering LinkedIn profiel aan te passen

Een bedrijf ontslaat een medewerker na het weigeren van het aanpassen van een onjuist LinkedIn profiel. De vrouw werkt in eerste instantie als accountmanager en krijgt later promotie naar een functie bij marketing en PR. De werkgever zet haar vervolgens terug naar haar oude functie, hetgeen leidt tot een meningsverschil.

 

Weigering om LinkedIn profiel aan te passen

De werknemer laat vervolgens op LinkedIn haar oude functie staan. Haar werkgever vraagt haar het profiel aan te passen, hetgeen de werknemer weigert. Na diverse waarschuwingen ontslaat de werkgever de werknemer.

 

Ontslag terecht, volgens de kantonrechter

De medewerker stapt naar de rechter om het ontslag aan te vechten. Volgens haar had het bedrijf geen reden om haar te ontslaan. De rechter geeft het bedrijf gelijk. De rechter oordeelt dat de werkgever niet hoeft te accepteren dat de werknemer zich naar buiten toe blijft presenteren als verantwoordelijk voor marketing en PR van het bedrijf, hetgeen onjuist is.

Meer over ontslag kantonrechter

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Het eerste advies is gratis. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie