Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag zonder transitievergoeding wegens niet nakomen reintegratieverplichtingen

Een werknemer meldt zich ziek wegens stress. Een gesprek met zijn leidinggevende maakt duidelijk dat herstel zich aandient, maar de werknemer wilt niet terug naar zijn huidige functie.

 

Werknemer moet langs bedrijfsarts

Het verzuimbeleid van de werkgever verplicht de werknemer tot een gesprek met de bedrijfsarts. De werknemer mist een aantal afspraken met de bedrijfsarts zonder geldige reden. De werkgever schort het loon op. De werknemer komt zijn re-integratieverplichtingen niet na. De werknemer laat zich uiteindelijk ook niet meer zien bij afspraken van het UWV. De werkgever vraagt vervolgens de rechter om ontslag van de zieke werknemer.

 

Wegens ernstig verwijtbaar handelen GEEN transitievergoeding

De rechter oordeelt dat de werknemer herhaaldelijk nalatig was met zijn re-integratieverplichtingen en kwalificeert dit als ernstig verwijtbaar handelen. De werknemer wordt ontslagen en ontvangt GEEN transitievergoeding.

Meer over ontslag zieke werknemer

 

Dreigt voor u ook ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een ontslag. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie