Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Dronken rijden geen reden voor ontslag

Een buitendienstmedewerker stapt dronken in zijn auto en rijdt deze total loss tegen een boom. Als door een wonder is er geen lichamelijk letsel. De werkgever, ironisch genoeg een drankproducent, stopt met het uitbetalen van het salaris en vraagt ontslag aan bij de kantonrechter. Hun redenering? De vertegenwoordiger verliest zijn rijbewijs en kan zijn werk niet meer doen.

 

Rechter bepaalt dat werkgever dronkenschap moet zien als ziekte

Eenmaal voor de kantonrechter wordt de werkgever door de rechter gecorrigeerd. Deze oordeelt dat de buitendienstman lijdt aan een alcoholverslaving. Volgens de letter van de wet, en de medische handboeken, is dat officieel erkend als ziekte. Een zieke werknemer is wettelijk  beschermd tegen ontslag. De rechter oordeelt dus dat de werkgever het loon moet blijven doorbetalen, niet ontslagen mag worden en de werknemer ondersteuning moet bieden voor reintegratie naar zijn werkplek.

Meer over ziekte en ontslag

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie