Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Zelf naar de kantonrechter kan leiden tot hogere ontslagvergoeding

Een uitspraak van de Hoge Raad geeft ontslagen werknemers kans op een hogere ontslagvergoeding dan de wet voorschrijft. Het gaat om voorvallen waarin de werkgever zich misdraagt. De werknemer moet wel zelf naar de rechter stappen.

  

Ontslag zonder reden betekent hoge ontslagvergoeding

Een kapster moet na een dienstverband van 25 jaar vertrekken volgens de nieuwe eigenaren van de kapperszaak. De werkgever heeft GEEN (goede) reden voor het ontslag. De werkneemster eist, aanvullend op haar transitievergoeding, in eerste instantie een ontslagvergoeding van 4.000 euro. De jurist van de vrouw ziet meer mogelijkheden en eist 60.000 euro.

  

De Hoge Raad oordeelt in het voordeel van de vrouw

Na behandeling door de kantonrechter belandt de ontslagzaak bij de Hoge Raad. De Hoge Raad ziet weinig corrigerend vermogen uitgaan van een paar duizend euro. Zich misdragende werkgevers mogen veroordeeld worden tot hoge ontslagvergoedingen, volgens de Hoge Raad. De ontslagen kapster werkt 5 uur per week. Hiermee verdient zij 220 euro per maand. Door het ontslag loopt zij tot haar pensioen 60.000 euro mis. De Hoge Raad besluit dat de kapster en haar jurist dit bedrag mogen eisen. De rechtbank kent de vrouw een ontslagvergoeding toe van ruim 60.000.

Meer over hoge ontslagvergoeding

Meer over ontslag kantonrechter

  

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie