Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Géén transitievergoeding na deeltijdontslag

Als u ontslagen wordt, betaalt de werkgever een transitievergoeding. Maar hoe zit dat bij deeltijdontslag? Is de werkgever dan ook een transitievergoeding verschuldigd?

Als de werkgever en de werknemer in goed overleg besluiten om de omvang van de arbeidsovereenkomst aan te passen, dan ziet het arbeidsrecht dit NIET als een opzegging. De arbeidsovereenkomst duurt voort en dus is er GEEN recht op een transitievergoeding. Ook niet voor het deel van de uren waarvoor de werknemer ontslagen is. Een recente uitspraak van een kantonrechter bevestigt deze lijn.

 

Na 2 jaar ziekte deels ontslagen

Een werknemer is langdurig arbeidsongeschikt. Na twee jaar ziekte spreekt hij met zijn werkgever af minder te gaan werken. Om precies te zijn: tot het aantal uren dat de werknemer medisch maximaal in staat is zijn werk te doen. De werknemer vindt dat hij recht heeft op een transitievergoeding over het deel van de arbeidsovereenkomst dat wordt beëindigd. Hij vangt echter bot bij de rechter. Hij ontvangt geen transitievergoeding.

Meer over ontslag na ziekte

 

Dreigt voor u ook ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie