Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Werkgever op vingers getikt voor onterecht ontslag zieke werknemer

 

Een werknemer zit al meer dan een jaar ziek op de bank. Zijn werkgever herkent de werknemer op een foto van de finish van de Marathon van Rotterdam. Er volgt ontslag op staande voet. De werknemer accepteert dit niet.

De werkgever is verbijsterd van de foto van de marathon. Hij kan de arbeidsongeschiktheid niet los zien van de hardloophobby. Hij oordeelt dat deelname aan deze sportieve prestatie niet bijdraagt aan herstel. Vandaar het ontslag op staande voet. De ontslagen werknemer ziet het anders en stapt naar de rechter. Deze geeft de zieke werknemer gelijk. De rechter zegt dat de werkgever niet op de stoel van de rechter kan zitten. Ook had de bedrijfsarts de conclusie moeten trekken of hardlopen het herstel zou belemmeren. De rechter veroordeelt de werkgever tot het betalen van achterstallig loon plus vakantiegeld en opgebouwde vakantiedagen. De zieke werknemer ontvangt 10.000 euro.

Meer over ontslag en ziekte

  

Dreigt voor u ontslag? Wilt u zich verweren?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie