Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Arbeidsconflict leidt NIET tot ontslag

Een medewerkerster van een kraamzorgorganisatie meldt zich ziek. De werkgever vertrouwt de ziekmelding niet, omdat die via een warrige mail binnenkomt. De werkneemster mag vervolgens níet naar de bedrijfsarts. Waarschijnlijk heeft de werkgever dit verboden omdat bij ziekte de werkneemster gedurende 2 jaar NIET ontslagen mag worden. Een arbeidsconflict steekt de kop op. De werkgever wil de werkneemster ontslaan met als reden het arbeidsconflict.

 

Werkgever kan geen onderbouwing aanleveren

De rechter vraagt bij ontslag altijd om een dossier met de onderbouwing voor de ontslagreden. In deze casus moet in het dossier het oordeel van de bedrijfsarts opgenomen zijn. De ziekmelding is namelijk de aanleiding voor het arbeidsconflict. Alleen de bedrijfsarts kan vaststellen of de werkneemster WEL OF NIET ziek is. Als de werkneemster namelijk ziek is, mag zij sowieso niet ontslagen worden. Als er een arbeidsconflict is, mag de werkneemster WEL ontslagen worden, mits het dossier goed onderbouwd is.

Meer over ziekte en ontslag

 

Volgens rechter is arbeidsconflict niet voldoende aangetoond, dus geen ontslag

De verhouding tussen werkgever en medewerkster is inderdaad verslechterd. Volgens de werkgever is er sprake van een arbeidsconflict. De werkneemster stelt dat de arbeidsverhouding niet zo ernstig is verstoord dat dit ontslag rechtvaardigt. De rechter wijst het verzoek om ontslag af. De rechter constateert dat de ontslagreden (arbeidsconflict) niet voldoende is aangetoond door de werkgever. Werkneemster blijft in dienst.

Meer over ontslag arbeidsconflict

 

Dreigt voor u ook ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie