Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Non actief en ontslag teruggedraaid door rechter

‘Onvoldoende functioneren’ is geen reden voor non actief en ontslag

Een werkgever mag een werknemer niet zonder reden op non-actief stellen. Het volgende voorbeeld toont aan dat de rechter strenge voorwaarden stelt aan non actief stelling. Een inkoopmanager start bij zijn nieuwe werkgever met een contract voor onbepaalde tijd. Echter, een nieuwe leidinggevende verandert al na een maand de inhoud van zijn functie en twijfelt openlijk aan zijn kwaliteiten. Een beloofde evaluatie blijft uit en de werkgever wilt de inkoopmanager ontslaan. De werkgever stuurt de inkoopmanager per direct naar huis en zet hem op non actief. Vervolgens start de werkgever een ontslagprocedure bij de rechtbank.

 

Rechter steekt stokje voor ontslag

De werknemer komt met een tegeneis. Hij verzoekt in een kort geding om een 'wedertewerkstelling'. De kantonrechter wijst dit toe. De argumentatie is helder: een werknemer mag niet zomaar op non-actief worden gesteld. Dat mag alleen als de werkgever zwaarwegende redenen kan aanvoeren. Onvoldoende functioneren is géén zwaarwegende reden om iemand op non-actief te stellen. En wat is eigenlijk onvoldoende functioneren? Dat de beloofde tussentijdse evaluatie uitbleef hielp de werkgever ook al niet bij de rechter. De werknemer blijft dus in dienst, kan weer aan het werk en wordt niet ontslagen.

  

Dreigt voor u ontslag? 

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen