Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

GEEN transitievergoeding na ernstig verwijtbaar gedrag

Een machinist van NS krijgt ontslag wegens betrokkenheid bij incidenten op het spoor. De machinist is lid van het Amsterdams Machinisten Kollektief (AMK).

Het AMK houdt werkoverleg op Amsterdam Centraal. Enkele deelnemers waren zó woedend op de NS dat ze op het spoor willen springen. De leider van het werkoverleg, de ontslagen machinist, stelt dat hij hen tracht tegen te houden, maar tevergeefs. Snel waarschuwt hij ProRail. Vervolgens ligt het treinverkeer een uur stil met circa 20.000 gedupeerde reizigers.

 

Volgens rechter ernstig verwijtbaar gehandeld, dus GEEN transitievergoeding

De 63-jarige machinist is een rechtlijnig man, met al 4 langdurige schorsingen op zijn naam. Bijvoorbeeld omdat hij weigert te rijden zonder conducteur aan boord. De rechter vindt echter dat hij nu bij het Amsterdamse incident met opzet het treinverkeer heeft gesaboteerd. De rechter bestempelt zijn handelen als ‘ernstig verwijtbaar’. En dat is in het arbeidsrecht een geldige reden voor ontslag. De machinist krijgt ontslag en heeft vanwege zijn ernstig verwijtbaar handelen GEEN recht op een transitievergoeding.

Meer over geen transitievergoeding bij ontslag

Meer over ontslag kantonrechter

Dreigt voor u ontslag? Wilt u uw recht op een ontslagvergoeding niet verliezen?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie