Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag ambtenaar wegens roken teruggedraaid

Een gemeente ontslaat een vrouwelijke ambtenaar. De reden? Zij weigert te stoppen met roken. Eveneens dwingt de gemeente haar 2 keer per week te sporten en een diëtist te raadplegen. Omdat, volgens de gemeente, de ambtenaar zich onttrekt aan deze 'dienstopdrachten' volgt ontslag. Ten onrechte, oordeelt de Centrale Raad van Beroep (CRvB).

  

Inbreuk in persoonlijke levenssfeer is onacceptabel, aldus CRvB

De vrouw heeft een geschiedenis van ziekmelden. Na gesprekken met de bedrijfsarts geeft de gemeente haar opdracht sportlessen te volgen. Plus voedingsadvies van een diëtist en uiteraard stoppen met roken. Uiteindelijk wordt ze ontslagen, omdat haar werkgever haar ziet roken. Ook blijkt ze de diëtist en de sportlessen te ontlopen. Ernstig plichtsverzuim, volgens de gemeente. Maar de Centrale Raad van Beroep (CRvB) oordeelt in het voordeel van de ambtenaar. De CRvB vindt alle ‘dienstopdrachten’ een onacceptabele inbreuk in de persoonlijke levenssfeer van de ambtenaar. De Raad vernietigt het besluit van de gemeente, waarmee het ontslag van de baan is. De ambtenaar is inmiddels weer aan de slag in haar voormalige functie.

Meer over ontslag ambtenaar

 

Bent u ambtenaar? Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de jurist ambtenarenrecht van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist ambtenarenrecht aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie