Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag wegens niet gemelde nevenwerkzaamheden

Een casino-werknemer blijkt een webwinkel in tennisballen te runnen. De werkgever is het er niet mee eens en vraagt de rechter om ontslag.

  

Ontslag wegens ernstig verwijtbaar handelen

De werknemer houdt bij de kantonrechter vol toestemming te hebben voor zijn digitale handel. De werkgever stelt het tegenovergestelde. De toestemming staat niet op schrift, maar dat is volgens de kantonrechter niet van invloed. De kantonrechter stelt wel vast dat de arbeidsverhoudingen door de nevenwerkzaamheden compleet verstoord zijn. De kantonrechter vindt dat de ontslaggrond stand houdt. Zijn oordeel ? “Waar een fysieke winkel vaste openingstijden heeft, gaat een online winkel 24 uur per dag door. Oók als de werknemer bezig is met zijn reguliere baan. Het is duidelijk dat een werkgever, die het loon van de werknemer betaalt, geen toestemming voor nevenwerkzaamheden zal verlenen als die werkzaamheden ten koste gaan van het werk dat hij voor de ’primaire’ werkgever verricht. Althans, zou moeten verrichten.” De werknemer krijgt ontslag, maar heeft wel recht op een transitievergoeding wegens een 15 jaar lang dienstverband.

Meer over transitievergoeding berekenen

Meer over Arbeidsconflict

   

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie