Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslagen chauffeurs ruim half miljoen euro rijker

Alsnog recht op transitievergoeding na niet nakomen belofte van werkgever

Een horecagroothandel voert een bedrijfsreorganisatie onzorgvuldig door. Het dienstverband van 10 chauffeurs wordt ineens 1-zijdig opgezegd. Wel belooft de werkgever de chauffeurs dat zij bij een nieuw transportbedrijf werk krijgen. Een loze belofte, blijkt al snel!

 

Werknemers claimen alsnog transitievergoeding via de rechter

De chauffeurs krijgen geen transitievergoeding uitgekeerd. Hier hebben zij wel recht op, want de arbeidsovereenkomst is 1-zijdig beëindigd. Bij 1-zijdig ontslag is er wettelijk recht op de transitievergoeding. Echter, het bedrijf negeert de waarschuwing dat er nog een transitievergoeding uitgekeerd dient te worden. De rechter reageert nuchter en kordaat: de 10 voormalig vrachtwagenchauffeurs van het bedrijf mogen alsnog hun transitievergoeding opeisen.

 

Transitievergoeding 520.000 in totaal

Vanwege de lange dienstverbanden van de betrokken chauffeurs bedraagt het totaal aan teruggevorderde en alsnog toegewezen ontslagvergoedingen ruim € 520.000.

Transitievergoeding berekenen

Hogere ontslagvergoeding, ook voor u?

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie