Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Manager steelt half miljoen en krijgt na verweer alsnog ontslag

Een manager haalt geld van de rekeningen van zijn werkgever. Hij vergokt in totaal bijna een half miljoen euro via websites. Zijn werkgever ontdekt alles en ontslaat de manager op staande voet. Vervolgens veroordeelt de rechter de voormalig manager tot € 450.000 schadevergoeding.

 

Manager niet akkoord met ontslag op staande voet

Met het ontslag op staande voet gaat de op geld beluste manager niet akkoord. Hij stapt zelf ook naar de rechter om zijn ontslag ongedaan te maken. Als hij toch niet terug in dienst zou mogen keren, eist hij als compensatie een transitievergoeding van € 23.000.

 

Rechter bevestigt ontslag, zonder transitievergoeding

De rechter erkent dat de manager gokverslaafd is en de diefstal hem dus niet volledig valt toe te rekenen. De rechter vindt het vergrijp té ernstig om het bedrijf te verplichten hem opnieuw in dienst te nemen. De manager komt niet in aanmerking voor de transitievergoeding, omdat de rechter deze vergoeding, kijkend naar de ernst en de omvang van de diefstal, onrechtvaardig vindt. Manager blijft ontslagen en ontvangt geen transitievergoeding.

Meer over ontslag op staande voet

Meer over ontslag zonder transitievergoeding

 

Dreigt voor u ontslag? Zoekt u hulp?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

 

  

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie