Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Neerbuigende mails leiden tot ontslag

Een medewerker wordt ziek. De werkgever controleert haar mailbox op onbeantwoorde berichten. In een tiental mailberichten laat een manager zich minachtend uit over een vrouwelijke collega. De werkgever verzoekt de rechter om ontslag. Het argument? Dergelijke mailberichten passen niet bij de voorbeeldfunctie van een lid van het managementteam.

 

Wel een ontslagvergoeding van € 52.500

De manager voert bij de rechtbank aan dat de werkgever hem in zijn persoonlijke levenssfeer heeft aangetast. Echter, het bedrijf heeft een internet en e-mail reglement. Dit geeft de werkgever expliciet het recht om e-mailberichten van werknemers te bekijken. Bedoeld om na te gaan of medewerkers in overeenstemming met de richtlijn handelen. De rechter vindt de controle van de werkgever op grond van dit reglement gerechtvaardigd. Het feit dat de mailberichten maar aan één collega zijn verstuurd en de manager altijd goed functioneert, doet de rechter besluiten hem wel een ontslagvergoeding van € 52.500,- toe te kennen.

Meer over ontslag via kantonrechter

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie