Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag via UWV wordt teruggedraaid door kantonrechter

Een uitgever besluit een aantal vaste krachten van de klantenservice te ontslaan en te vervangen door uitzendkrachten. Het UWV stemt in met het ontslag. De werknemers ontvangen een transitievergoeding. Eén werkneemster is het niet eens met haar ontslag.

 

Bezwaar maken tegen ontslag via UWV helpt niet

Zij maakt bezwaar tegen de ontslagvergunning, maar vangt bot bij UWV. UWV vindt dat de werkgever goed heeft uitgelegd dat het voor het bedrijf cruciaal is om flexibel te zijn. De werkgever heeft volgens het UWV ook voldoende aannemelijk gemaakt dat de functie van de uitzendkrachten niet uitwisselbaar is met die van de vaste medewerkers.

 

Oordeel kantonrechter valt WEL positief uit voor ontslagen werkneemster

Vervolgens stapt de werkneemster naar de kantonrechter. De kantonrechter oordeelt dat de uitgever de vaste krachten voorrang had moet geven ten opzichte van de uitzendkrachten. Het UWV had dus geen ontslagvergunning mogen verstrekken. Het ontslag wordt teruggedraaid, de werkneemster krijgt haar baan terug, maar moet ook de transitievergoeding terugbetalen.

Meer over ontslag UWV

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie