Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag voor liegende werknemer

Een monteur heeft ernstige pijnklachten na een auto-ongeval. Hij kan niet werken, zegt hij. De wantrouwige werkgever filmt hoe de monteur af en aanrijdt naar zijn eigen garage. Hij vertoont geen fysieke beperkingen en bestuurt een kleine vrachtwagen. De werkgever ontslaat de monteur op staande voet. Reden? Hij verricht in zijn eigen bedrijf werkzaamheden waarvoor hij zich bij zijn werkgever ziek meldt. De werknemer vecht het ontslag op staande voet aan.

 

Oordeel kantonrechter
De rechter is van mening dat de werknemer ernstig verwijtbaar handelt. Dit is echter niet voldoende voor ontslag op staande voet. De werkgever verklaart ook dat de werknemer in zijn eigen bedrijfje sleutelt aan auto’s. Hetzelfde werk dat hij voor zijn werkgever had moeten doen. Precies dát aspect is niet bewezen. Wat de werknemer ín zijn garage uitvoert, is niet te bewijzen.

 

Toch ontslag, geen transitievergoeding, wel achterstallig salaris
De werkgever dient een tegenverzoek in. Als het ontslag op staande voet wordt vernietigd, dan vraagt hij de kantonrechter om ontslag ZONDER een transitievergoeding. De rechter gaat hierin mee, met als reden het ernstig verwijtbaar handelen van de monteur. De werkgever wordt wel veroordeeld tot het betalen van het achterstallige salaris.

Meer over ontslag op staande voet

Meer over ontslag zonder transitievergoeding

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een arbeidsjurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen