Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Kapitein ontslagen wegens misbruik machtpositie, wel transitievergoeding

Een Nederlands wetenschappelijk schip maakt een zeereis. Een meevarende studente dient na afloop een klacht in tegen de kapitein wegens seksuele intimidatie. Zij claimt aangegeven te hebben niet gediend te zijn van zijn avances. De kapitein erkent dat hij vanuit zijn positie deze studente nooit zo had mogen benaderen.

 

Werkgever vraagt ontslag wegens verwijtbaar handelen

De werkgever stelt de kapitein op non-actief. De werkgever vraagt de kantonrechter om ontslag wegens verwijtbaar handelen. De kapitein vecht het ontslag aan. Hij vindt dat hij onterecht te boek staat als een dronken rokkenjager. Hij verwijt zijn werkgever slecht werkgeverschap omdat deze het volgens hem rammelende verhaal niet onderzoekt.

 

Kantonrechter beslist in nadeel van kapitein

De kantonrechter stelt dat niet is bewezen dat de kapitein de vrouw heeft proberen te kussen zonder haar instemming. Ook staat niet vast dat hij tijdens het incident onder invloed van alcohol was. Wel  staat vast dat hij gevraagd heeft of hij haar mocht kussen. Genoeg reden voor de kantonrechter om ontslag goed te keuren.

 

Verwijtbaar, maar niet ernstig verwijtbaar

De kantonrechter vindt dat de werknemer verwijtbaar, maar niet ernstig verwijtbaar heeft gehandeld. Daarom houdt de kapitein recht op een transitievergoeding. Zijn eis om zijn baan terug te krijgen wordt afgewezen.

Meer over transitievergoeding berekenen

Meer over ontslag kantonrechter

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie