Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Na vaststellingsovereenkomst toch ontslag op staande voet

De Raad van Commissarissen (RvC) van een woningbouwvereniging ontslaat de directeur. Ze sluiten een vaststellingsovereenkomst. Dit heet ontslag met wederzijds goedvinden. Ze spreken de transitievergoeding af als compensatie voor het inkomensverlies. Bij ontslag met wederzijds goedvinden bestaat er ook recht op een WW uitkering.  

 

Cruciaal voorbehoud in vaststellingsovereenkomst

In de vaststellingsovereenkomst staat een voorbehoud voor een eventuele dringende reden voor ontslag op staande voet. Een reden die zich voor zou kunnen doen ná ondertekening van de vaststellingsovereenkomst. Onderzoek van de RvC geeft aanleiding om de directeur op staande voet te ontslaan, ondanks de vaststellingsovereenkomst. Zoals de verhulde aanschaf van een te dure bedrijfsauto en een vastgoedtransactie tegen een te lage prijs deels gecompenseerd met valse facturen.

 

De ontslagzaak belandt bij de kantonrechter

De kantonrechter geeft de werkgever gelijk: wegens ernstig verwijtbaar handelen door de directeur is het ontslag op staande voet terecht. De consequenties van het ontslag op staande voet zijn dat de directeur geen transitievergoeding ontvangt en ook geen recht heeft op een WW uitkering.

Meer over ontslag vaststellingsovereenkomst

Meer over ontslag op staande voet

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2022.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen