Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Werkgever gaat de fout in bij ontslag zieke werknemer

Een werknemer meldt zich ziek met knieklachten. Haar werkgever accepteert de ziekmelding niet. De werkgever sommeert de werknemer naar kantoor te komen. Ondanks de pijn kan zij toch zittend werk doen? De werknemer dringt er op aan dat zij tijdelijk werkzaamheden vanuit huis kan verrichten in verband met haar arbeidsongeschiktheid. In plaats van de ziekmelding door te geven aan het UWV en de bedrijfsarts in te schakelen, belt de werkgever met een advocaat. De ziekmelding wordt nu formeel niet geaccepteerd.

 

Werkgever staakt loondoorbetaling

Een jurist vraagt namens de werknemer aan de werkgever alsnog een afspraak te maken met een bedrijfsarts. De werkgever reageert door de loondoorbetaling van de werknemer te staken. Ook zegt deze de arbeidsovereenkomst op wegens werkweigering. De werknemer laat zichzelf keuren. Zij meldt haar werkgever weer beschikbaar te zijn voor werk. Die laat haar weten hier geen boodschap aan te hebben. Ze is toch ontslagen?

 

De zaak wordt voorgelegd aan de kantonrechter

De kantonrechter oordeelt dat de werkgever het arbeidsrecht slecht kent. De werknemer heeft zich correct ziek gemeld. De ontslagbrief van de werkgever is een veel te zware sanctie. Ook omdat de werkgever bewust naliet de ziekmelding van de werknemer te controleren. Dus vernietigt de kantonrechter het ontslag. Werknemer ontvangt achterstallig loon plus proceskosten. De arbeidsovereenkomst is inmiddels wel verlopen.

Meer over ziekte en ontslag

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie