Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Zelf ontslag nemen? Geen transitievergoeding, ondanks sociaal plan

Een werknemer bij een verzekeraar neemt op eigen initiatief afscheid. Hij krijgt niets mee. Een dag nadat zijn dienstverband afloopt, kondigt het bedrijf een reorganisatie aan, waarbij vertrekkers volgens het sociaal plan de transitievergoeding ontvangen. De man probeert bij de rechter gedaan te krijgen dat hij die transitievergoeding alsnog ontvangt.

Rechter verwerpt argumenten van de werknemer

Het gerechtshof vindt niet dat de vertrekkende werknemer had moeten horen dat er een reorganisatie op til was. Immers, dat leidt tot onrust. De verzekeraar heeft daar dus terecht over gezwegen. Ook verwerpt het hof het argument van de man, dat zijn werkgever geprobeerd heeft om hem met een slechte beoordeling een duwtje naar buiten te geven. De werknemer ontvangt dus GEEN transitievergoeding.

Meer over ontslag zonder transitievergoeding

  

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899 en spreek onmiddellijk een arbeidsjurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie