Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen ontslagvergoeding na ontslag wegens verstoorde arbeidsverhouding

Een werknemer met financiële problemen krijgt voortdurend hulp van zijn baas. Alsnog maakt de werknemer misbruik van zijn tankpas. Zijn baas belooft hem een tweede kans, maar kan het beschadigde vertrouwen alsnog niet verkroppen. Hij dient een ontslagaanvraag in bij het UWV.

 

Werkgever is wispelturig

Na een paar weken besluit de directeur dat hij toch geen afscheid wil nemen van zijn werknemer die altijd naar volle tevredenheid heeft gewerkt. Wel blijft het misbruik van de tankpas knagen aan de directeur. Uiteindelijk vertelt hij de werknemer dat deze beter op zoek kan gaan naar een andere baan. Hij vraagt de kantonrechter om ontslag. Zonder transitievergoeding en zonder opzegtermijn. In zijn ogen is de werknemer schuldig aan het verlies van zijn baan. De werknemer op zijn beurt vraagt aan de rechter om een ontslagvergoeding.

 

Kantonrechter stelt werknemer verantwoordelijk voor verstoorde arbeidsverhouding

De kantonrechter vindt inderdaad dat de arbeidsverhouding te verstoord is om verder te gaan. Het wantrouwen startte toen de werknemer besloot om de tankpas te misbruiken. De werkgever heeft zich weliswaar inconsequent gedragen, echter niet verwijtbaar gehandeld. Werknemer ontvangt GEEN ontslagvergoeding.

Meer over ontslag arbeidsconflict

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie