Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

GEEN transitievergoeding na ernstig verwijtbaar handelen

Een directeur wil zijn manager Planning & Control een contract voor onbepaalde tijd geven. De HR-manager is tegen en vraagt wat de overige MT-leden hiervan vinden. Zij stuurt de volledige e-mailwisseling tussen haarzelf en de directeur over deze kwestie naar hen door. Zonder dat de directeur dit weet of toestemming geeft.

 

Later nogmaals citeren uit mailwisseling

Deze stap valt niet goed bij de directeur en de leden van het MT. Na kritische feedback van het MT zegt de HR manager weg te willen. Echter, de directeur is voor de rest zeer tevreden over de HR-manager. Het probleem is alleen de omgang met het MT. Mocht de HR-manager echter al besloten hebben om te vertrekken, dan is de directeur bereid te praten over een afscheid. In een mail aan het MT citeert ze opnieuw uitvoerig uit de mail van de directeur. Ze schrijft dat een goede samenwerking volgens haar onmogelijk is gemaakt.

 

Kantonrechter stelt dat HR manager ernstig verwijtbaar handelt

De werkgever vindt dat de HR-manager zich opnieuw schuldig maakt aan verwijtbaar handelen. Hij vraagt de kantonrechter om ontslag. Die gaat hierin mee. Met het opnieuw willens en wetens versturen van de mail heeft de HR-manager een onomkeerbaar proces in werking gezet. De kantonrechter stelt dat dit ernstig verwijtbaar handelen is. Daarmee verspeelt de HR-manager haar recht op de transitievergoeding en de opzegtermijn.

Meer over ontslag ZONDER transitievergoeding

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie