Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Kantonrechter draait ontslag via UWV terug

Een werknemer in vaste dienst bij een logistiek bedrijf krijgt ontslag via UWV. Hij stapt naar de rechter om dit ontslag ongedaan te maken. Zijn argument? Het UWV had de ontslagvergunning moeten weigeren, omdat de werkgever uitzendkrachten inzet om dezelfde werkzaamheden te verrichten.  

 

Werkgever zet uitzendkrachten in als vervanging van vaste krachten

Het UWV had de ontslagvergunning inderdaad niet mogen verlenen omdat de werkgever eerst de relatie met uitzendkrachten had moeten beëindigen. Dat geldt niet voor functies met een “duidelijk tijdelijk karakter”. Zoals bij kortdurende opvang van pieken in de productie. Of bij vervanging wegens ziekte of vakantie. Daarvan is hier geen sprake.

 

Kantonrechter draait ontslag door UWV terug

Echter, in deze zaak gaat het om uitzendkrachten die voor langere tijd worden ingehuurd. De kantonrechter beoordeelt dat als een structurele bezetting van arbeidsplaatsen. De kantonrechter stelt dat het UWV de ontslagvergunning niet had mogen afgeven. Het ontslag van het UWV wordt teruggedraaid. De werknemer krijgt zijn baan terug.

Meer over ontslag UWV

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie