Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Directiesecretaresse ontslagen: geen WW, geen ontslagvergoeding

Uit een familiebedrijf vloeit onverklaarbaar veel geld weg, ontdekt de huisbankier. De oprichter treedt terug als directeur, opgevolgd door zijn zoon. Die stelt vast dat 1,75 miljoen door de oprichter is besteed aan zijn gokverslaving. De directiesecretaresse wist van die betalingen, maar beroept zich op haar geheimhoudingsovereenkomst. Ook zou senior haar hebben bedreigd. Het nieuwe management ontslaat haar op staande voet.

 

Secretaresse stapt naar kantonrechter

Voor de kantonrechter eist zij 76.000 ontslagvergoeding. De kantonrechter keurt het ontslag echter goed, zonder ontslagvergoeding. Vervolgens verliest de secretaresse haar zaak ook in hoger beroep. Volgens het Hof is de secretaresse als 'goed werknemer gehouden om haar volle medewerking te geven aan het onderzoek naar de overboekingen en betalingen.' Haar loyaliteit aan de voormalige directeur moet daaraan ondergeschikt zijn. Ook kon zij weten dat de betalingen ten koste gingen van het bedrijfsvermogen. Omdat het een ontslag op staande voet is, maakt zij ook geen aanspraak op een WW-uitkering.

Meer over ontslag en WW uitkering

Meer over ontslag op staande voet

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie