Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Doktersassistente krijgt erfenis, maar wordt ontslagen zonder vergoeding

Een doktersassistente gaat te ver in haar zorg voor een bejaarde patiënt. Haar werkgever oordeelt dat zij de professionele gedragsregels overschrijdt. Een eerste verzoek om ontslag via de kantonrechter haalt het niet. Opnieuw vraagt de werkgever de kantonrechter om ontslag nadat zij met de patiënt een geregistreerd partnerschap is aangegaan. Dat heeft zij verzwegen bij haar werkgever. Volgens de huisarts maakt de assistente zich schuldig aan ernstig verwijtbaar handelen.

 

Ontslag zonder ontslagvergoeding, aldus de kantonrechter

De kantonrechter vindt het onbegrijpelijk dat de doktersassistente volhoudt dat zij de professionele gedragsregels niet overschrijdt. De Beroepscode Doktersassistent stelt dat in de patiëntrelatie de professionele grenzen cruciaal zijn. Het feit dat de assistente inmiddels erfgenaam is van de patiënt, maakt dat zij een financieel belang heeft bij het overlijden van de man. De kantonrechter keurt ontslag goed wegens ernstig verwijtbaar handelen door de assistente. Ook stelt de rechter dat de assistente geen recht heeft op een ontslagvergoeding.

Meer over ontslagvergoeding berekenen

Ontvang gratis boekje ontslag en ontslagvergoeding 2019

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie