Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag na dreigen via WhatsApp

Een werkgever ontslaat een koerier op staande voet. De redenen volgen per brief: intimidatie en chantage van directie en medewerkers en het gebruik van softdrugs voor en tijdens het werk. De koerier stapt vervolgens naar de rechter en vraagt om vernietiging van het ontslag plus doorbetaling van zijn salaris. De rechter handhaaft het ontslag.

  

Ontslag op staande voet, dus geen loon, geen ontslagvergoeding en geen WW-uitkering

De rechter vindt dat het ontslag op staande voet rechtsgeldig is. De door de werknemer in diverse WhatsApp-berichten geuite bedreigingen zijn dermate ernstig dat van de werkgever niet langer verwacht kan worden de arbeidsovereenkomst te continueren. De rechter oordeelt dat de werknemer veel te ver is gegaan in zijn gedrag. Zijn dreigende WhatsApp-berichten kwalificeert de rechter als niet te tolereren grensoverschrijdend gedrag. Het ontslag blijft gehandhaafd. De werknemer ontvangt geen loon, geen ontslagvergoeding en heeft geen recht op een WW-uitkering.

Meer over ontslag op staande voet

  

Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie