Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag na onterechte moordverdenking: hoge ontslagvergoeding voor werknemer

Een verpleegkundige wordt beschuldigd van het bewust toedienen van insuline waardoor een patiënt overlijdt. De aanklacht wordt later geseponeerd. De verpleegkundige wil een ontslagvergoeding zien van zijn werkgever.

 

Bewijs niet overtuigend: zaak geseponeerd

De verpleegkundige wordt tijdens het strafrechtelijke onderzoek geschorst en daarna op non-actief gesteld. Vervolgens blijkt het bewijs tegen de verpleegkundige niet overtuigend. Het tijdstip waarop de patiënte de injectie zou hebben gekregen, klopt niet met het moment waarop volgens medische deskundigen de insuline is toegediend. De zaak tegen de verpleegkundige wordt daarom geseponeerd.

 

Ontslagen mét ontslagvergoeding

Het ziekenhuis en de verpleegkundige overleggen vervolgens over de wijze waarop de werknemer weer aan de slag kan gaan. Echter, de verpleegkundige eist inzage in het volledige dossier op grond waarvan zijn werkgever aangifte deed. Maar het ziekenhuis weigert dat. Een mediator lukt het niet om het vertrouwen te herstellen. Dan dient de werkgever succesvol een ontslagverzoek in bij de kantonrechter. De verpleegkundige ontvangt een hoge ontslagvergoeding conform de kantonrechtersformule met een correctiefactor van 2, zodat de ontslagvergoeding € 16.250 wordt.

kantonrechtersformule berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen