Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag vanwege herhaaldelijk vragen om fooi

Obers mogen niet zelf bij de klant beginnen over een fooi. Een restaurant ontvangt klachten over het bedelen van een ober. Daarom volgt een waarschuwing aan het adres van de ober. Deze ontkent overigens in alle toonaarden. Daarna komt er toch weer een klacht binnen van een klant, waarop de ober ontslagen wordt.

 

Kantonrechter bekrachtigt het ontslag

Collega's verklaren dat de ober zijn slechte thuissituatie aangrijpt om op eigen initiatief te vragen om een fooi. Met deze en nog andere verklaringen in het ontslagdossier staat volgens de rechter vast dat de ober bedelt om geld. In het arbeidscontract staan daar duidelijke regels over opgenomen en de werknemer is daar bij zijn aanstelling ook op gewezen. Volgens de rechter is er sprake van ernstig verwijtbaar gedrag omdat het aanzien van het restaurant hierdoor is geschaad. Daarmee is volgens de rechter de ober terecht ontslagen.

Meer over ontslag via kantonrechter

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie