Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag: wel achterstallig salaris maar geen ontslagvergoeding

Ontslagen medewerker heeft recht op achterstallig salaris

Een vrouw werkt 16 uur per week als fractiemedewerker voor een gemeentelijke politieke partij, maar krijgt geen salaris. Voor de kantonrechter eist zij achterstallig salaris én een vergoeding van € 50.000. Ze heeft ooit weliswaar een concept arbeidsovereenkomst ontvangen, maar die is nooit getekend. Daarnaast stelt de vrouw dat zij zelf geen ontslag heeft genomen. De partij zou haar voor de keuze hebben gesteld: zelf opstappen of blijven werken zonder loon.

 

Rechter geeft vrouw gedeeltelijk gelijk

De kantonrechter oordeelt dat het achterstallige salaris moet worden betaald door de lokale partij. Wat betreft de hoogte van het salaris, gaat de rechter uit van de conceptarbeidsovereenkomst en het budget dat door de gemeente beschikbaar is gesteld. De rechter volgt de vrouw in haar stelling dat zij ook over de recesperiode recht heeft op doorbetaling van haar loon. Maar omdat zij zonder opgaaf van reden niet meer op haar werk is verschenen, is de arbeidsovereenkomst beëindigd. De rechter bepaalt dat de lokale partij haar salaris nog moet betalen over 3 maanden, plus een wettelijke verhoging van 10%. Zij heeft GEEN recht op de geëiste ontslagvergoeding, omdat ze zelf ontslag heeft genomen volgens de kantonrechter.

Ontslagvergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie