Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslagen medewerker heeft WEL recht op achterstallig salaris, echter GEEN ontslagvergoeding

Een vrouw werkt 16 uur per week als fractiemedewerker voor een gemeentelijke politieke partij, maar krijgt geen salaris. Voor de kantonrechter eist zij achterstallig salaris én een vergoeding van € 50.000. Ze heeft ooit weliswaar een concept arbeidsovereenkomst ontvangen, maar die is nooit getekend. Daarnaast stelt de vrouw dat zij zelf geen ontslag heeft genomen. De partij zou haar voor de keuze hebben gesteld: zelf opstappen of blijven werken zonder loon.

 

Rechter geeft vrouw gedeeltelijk gelijk

De kantonrechter oordeelt dat het achterstallige salaris moet worden betaald door de lokale partij. Wat betreft de hoogte van het salaris, gaat de rechter uit van de concept arbeidsovereenkomst en het budget dat door de gemeente beschikbaar is gesteld. De rechter volgt de vrouw in haar stelling dat zij ook over de recesperiode recht heeft op doorbetaling van haar loon. Maar omdat zij zonder opgaaf van reden niet meer op haar werk is verschenen, is de arbeidsovereenkomst beëindigd. De rechter bepaalt dat de lokale partij haar salaris nog moet betalen over 3 maanden, plus een wettelijke verhoging van 10%. Zij heeft GEEN recht op de geëiste ontslagvergoeding, omdat ze zelf ontslag heeft genomen, aldus de kantonrechter.

Ontslagvergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen