Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslagvergoeding toegekend, echter fors lager dan geëist

Een vrouw werkt als receptioniste. Ze raakt tijdelijk arbeidsongeschikt. Als ze op therapeutische basis terugkeert op het werk, vertelt haar baas dat hij haar wilt ontslaan. Bemiddeling mislukt. Nog voordat de vrouw weer volledig aan het werk gaat, breekt ze haar voet. Weer is zij een periode arbeidsongeschikt.

 

In één keer ander werk dan gebruikelijk

Enkele weken later meldt ze zich weer. Haar baas mailt vervolgens op een avond dat de vrouw de volgende dag om 12 uur met werk moet beginnen in een pop up store. Ze meldt zich, maar maakt ook via haar jurist bezwaar tegen de eenzijdige verandering in haar werk. Ze kondigt aan de dag erop weer bij haar óude werk te komen. Maar haar werkgever weigert haar binnen te laten en ontslaat haar.

 

Werkneemster stapt naar kantonrechter

Haar baan wil ze niet terug, maar voor de rechter eist zij een transitievergoeding én een EXTRA ontslagvergoeding van € 30.000. De rechter geeft de vrouw gelijk, maar vindt als EXTRA ontslagvergoeding € 5.000 voldoende. De vrouw gaat in hoger beroep bij het gerechtshof. Door gebrek aan diploma’s, leeftijd en eenzijdige werkervaring denkt zij moeilijk een nieuwe baan te vinden. Ze stelt bij een doorlopend dienstverband nog 10 jaar bij haar baas te hebben kunnen werken. Het hof gaat hier niet in mee. De relatie met de werkgever was al verstoord. Het hof schat in dat de vrouw binnen redelijke tijd een nieuwe baan kan vinden. De EXTRA ontslagvergoeding blijft staan op € 5.000.

Meer over ontslag ziekte

Meer over berekenen ontslagvergoeding

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie