Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen 1 miljoen ontslagvergoeding voor ontslagen adjunct directeur

De hogeschool Avans zet een adjunct-directeur op non-actief vanwege financiële problemen bij de deeltijdopleidingen. Zij geeft volgens het college van bestuur te veel geld uit aan docenten en ander personeel. De Avans-top ‘stelt haar vrij van werk’. Zij weigert zich erbij neer te leggen. Ze verwijt Avans dat ze geschorst wordt terwijl ze ziek thuis zit. Ook wordt volgens haar niets gedaan om haar terugkeer te bevorderen en krijgt ze slechts 1 niet passende alternatieve functie aangeboden.

  

Adjunct directeur eist zeer hoge ontslagvergoeding

Mocht ontslag volgen, dan eist zij een transitievergoeding van € 65.000 en een ontslagvergoeding van 1,3 miljoen.

  

Arbeidsconflict eindigt bij kantonrechter

Volgens de Avans-top houdt de adjunct-directeur tegen beter weten in vast aan een terugkeer als adjunct-directeur. De leiding noemt het HAAR schuld dat de verhouding tussen de partijen ‘ernstig verstoord’ is en vraagt ontslag. De kantonrechter gaat hierin mee. Avans mag haar ontslaan ZONDER transitie- en ontslagvergoeding. Wel heeft de voormalige adjunct met terugwerkende kracht recht op een periodieke salarisverhoging.

Meer over arbeidsconflict en ontslag

  

Dreigt voor u ontslag? 

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie