Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag van een OR-lid wegens arbeidsconflict

Een werknemer is voorzitter van de OR en al 16 jaar in dienst. Sinds lange tijd zijn er negatieve signalen over zijn gedrag. Een mediationtraject helpt niet. De werkgever voert niet het disfunctioneren, maar een verstoorde arbeidsverhouding aan als reden voor ontslag. Het gedrag van de werknemer heeft geleid tot een onwerkbare situatie, aldus de werkgever. De werknemer voert als verweer dat zijn kritische rol als OR-voorzitter de reden is voor het ontslag. De werknemer, tevens OR voorzitter, doet een beroep op het ontslagverbod dat geldt voor OR-leden.

 

OR lid wordt ontslagen wegens arbeidsconflict

De rechter stelt vast dat weliswaar sprake is van een opzegverbod, maar dat het verzoek tot ontslag GEEN RELATIE HEEFT met het OR-lidmaatschap van de werknemer. Hoewel de directeur de werknemer niet persoonlijk had mogen aanspreken op de verlangde wijziging van de opstelling van de OR, betekent dat niet dat het ontslagverzoek samenhangt met het OR-lidmaatschap, aldus de kantonrechter. De kantonrechter geeft goedkeuring aan het ontslag wegens de verstoorde arbeidsverhouding. De kantonrechter oordeelt dat de eerdere mediation tussen werknemer en werkgever niet heeft geholpen en de verstoorde arbeidsverhouding nog steeds bestaat. Met als resultaat een onwerkbare en onherstelbare werksituatie. Het OR-lid krijgt ontslag.

Meer over ontslag arbeidsconflict

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899 en spreek direct een arbeidsjurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie