Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

€ 1 miljoen ontslagvergoeding voor ontslagen directeur

Een creatief directeur van Endemol valt in ongenade bij de algemeen directeur. Omdat deze hem veel te snel op straat zet, moet de producent hem nu ruim 1 miljoen betalen.

 

Naast een topsalaris kreeg de creatief directeur uitzicht op een bonusregeling, dankzij de verkoop van het mediabedrijf. Voor de creatief directeur kon de overnamebonus tot 2020 oplopen tot ruim € 3 miljoen. Omdat hij daarvan inmiddels € 1,3 miljoen heeft geïncasseerd, had hij nog uitzicht op meer dan € 2 miljoen.

 

Zowel werknemer als werkgever stappen naar de rechter

Ondanks hun lange relatie valt de directeur in ongenade en wordt geschorst. De directie wilt ook geen bonussen meer uitkeren. De creatief directeur stapt daarop naar de rechter. Het bedrijf moet de directeur alvast het tweede deel van zijn bonus betalen en hem terug in dienst nemen. Vervolgens mislukt de re-integratie en stapt het mediabedrijf zelf naar de rechter. Doel? Ontslag wegens een verstoorde arbeidsverhouding. Dat lukt, want de rechtbank oordeelt dat Endemol de directeur mag ontslaan omdat zijn terugkeer onmogelijk is geworden. Dat gaat Endemol wel heel veel geld kosten.

 

Te snel op non-actief, daarom verwijtbaar handelen werkgever

Volgens de rechter heeft het mediabedrijf de creatief directeur veel te rap op non-actief gezet, en hem daarmee de gelegenheid ontnomen zich te rehabiliteren. Omdat het mediabedrijf daarmee 'ernstig verwijtbaar' heeft gehandeld, moet het bedrijf hem een fikse ontslagvergoeding betalen. De rechter becijfert de ontslagvergoeding op ruim € 1 miljoen. Daarnaast moet het bedrijf de directeur een reguliere transitievergoeding van bijna € 40.000 betalen, en hem zijn proceskosten vergoeden. Inclusief de loondoorbetaling toucheert hij bijna € 1,1 miljoen.

Meer over transitievergoeding berekenen

Meer over ontslag kantonrechter

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

  

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie