Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen ontslag adjunct-directeur ondanks fraude met handtekeningen

Een directeur en adjunct-directeur worden ontslagen na gerommel met handtekeningen. De school vraagt 2 keer per jaar de handtekeningen van leerlingen om te controleren of ze ook daadwerkelijk naar school gaan. Dit om te voorkomen dat de school onterecht subsidie ontvangt. De school stelt beide directeuren verantwoordelijk. Met de directeur wordt een vertrekregeling getroffen via een vaststellingsovereenkomst. Daarmee krijgt de directeur ontslag in onderling overleg. Echter, de adjunct-directeur stapt naar de rechter om zijn schorsing en degradatie aan te vechten.

Meer over vaststellingsovereenkomst ontslag

 

Adjunct-directeur krijgt gelijk en blijft in dienst

In een eerder kort geding krijgt het schoolbestuur nog gelijk. Echter, in de ontslagzaak pleit de rechter de adjunct-directeur vrij. De argumentatie? “Vast is komen te staan dat de adjunct-directeur zelf niet betrokken was bij de handtekeningenkwestie. Als ondergeschikte kan de adjunct-directeur niet verantwoordelijk worden gehouden voor het handelen van zijn leidinggevende, de directeur.’’ De school heeft onterecht besloten tot ontslag, concludeert de rechtbank. Nu gaat de school in overleg voor de mogelijke terugkeer van de adjunct-directeur.

Meer over ontslag kantonrechter

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899 en spreek direct een ontslagjurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

GRATIS check van uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Bestel gratis boek vaststellingsovereenkomst

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellings-overeenkomst en ontslag 2023.


Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Beoordelingen

Klanttevredenheid

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie