Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Transitievergoeding: wat als werkgever geen geld heeft?

Een klein schoonmaakbedrijf heeft het financieel moeilijk. De eigenaar ontslaat zijn laatste  medewerker. De werknemer heeft op basis van zijn jarenlange dienstverband recht op een transitievergoeding.

 

Werkgever claimt dat hij transitievergoeding niet kan betalen

De werkgever stelt voor de rechter dat het, gelet op zijn financiële situatie, onredelijk is dat hij een transitievergoeding van € 9.000 moet betalen. Hij biedt de werknemer na zijn ontslag wel een nieuwe arbeidsovereenkomst aan. Maar die overeenkomst wijst de werknemer af. De werkgever vindt dat hij daarom geen transitievergoeding hoeft te betalen.

 

Transitievergoeding voor werknemer wettelijk recht, wel in termijnen

Het recht op de transitievergoeding is een dwingend recht, zoals ook blijkt uit jurisprudentie. De wetgever houdt wel rekening met armlastige werkgevers. De kantonrechter ziet in dat het voor de werkgever problematisch is om de transitievergoeding in één keer te betalen. De werkgever mag daarom in 5 termijnen betalen. Omdat de werkgever in het ongelijk is gesteld, moet hij ook de proceskosten van de werknemer betalen.

Transitievergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie