Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Weigeren re-integratie door zieke werknemer? Ontslag met halve transitievergoeding

Een werkgever renoveert zijn restaurant. Met de werknemers spreekt hij af dat zij vervangende werkzaamheden in het hotel gaan verrichten. Dit geldt ook voor een afwasser. De afwasser krijgt andere werkzaamheden dan hij gewend is. Vervolgens komt de werknemer niet opdagen en meldt zich ziek door een pijnlijke schouder. Na een tijdje oordeelt de bedrijfsarts dat de werknemer weer in staat is tot gedeeltelijke terugkeer op de werkvloer. Dit heet re-integratie.

 

Vervolgens komt de werknemer herhaaldelijk niet opdagen. Nog een tijd later verklaart de bedrijfsarts de werknemer volledig gezond. Samen met de werkgever moet de werknemer aan re-integratie werken. Echter, opnieuw weigert de werknemer de opgedragen werkzaamheden. De werkgever ontslaat hem.

 

Werknemer stapt naar kantonrechter om ontslag aan te vechten

De werknemer stelt dat de werkgever eenzijdig de functie heeft veranderd. Volgens de kantonrechter is GEEN sprake van een eenzijdige functiewijziging. Ook kan in redelijkheid van de werknemer gevraagd worden om de re-integratie-werkzaamheden -zoals geadviseerd door de bedrijfsarts- te verrichten. De kantonrechter oordeelt dat het ontslag rechtsgeldig is. De werknemer heeft eigenlijk geen recht op een transitievergoeding, omdat -volgens de kantonrechter- zijn handelen ernstig verwijtbaar is. Echter, de werkgever erkent dat de werknemer gedurende het dienstverband van 11 jaar goed heeft gefunctioneerd. De werknemer ontvangt daarom een vergoeding van € 5.500. Dat is de helft van de transitievergoeding.

Meer over ontslag zieke werknemer

Meer over transitievergoeding berekenen

  

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie